Så bliver det næsten ikke mere romantisk

Jeg kan stadig ikke forstå hvordan jeg kunne gå i et halvt år uden at fatte, at jeg var hovedpersonen i en sammensværgelse, bestående af min kæreste og vores børn. Men det var det mest romantiske frieri jeg nogen sinde kunne have drømt om.

En hel ualmindelig dag

Jeg når lige at træde op på den lille platformen i det øverste tårn, da jeg må vige til side for Carsten og tre af vores børn. som har travlt med at komme ned. Men jeg tænker ikke videre over det. Jeg lader mig blot betage af udsigten over olivenmarkerne og tårnene. Dem er der mange af her på det Kongelige slot i Olite (Nordspanien). Solen bager fra en skyfri himmel og der går ikke længe før jeg flygter ned i tårnets svalende skygge. På vejen ned af den smale vindeltrappe, støder jeg pludselig på min bonussøn, Ziggy, som stormer ind fra platformen på det nederste tårn. Han skal lige noget oppe i det øverste tårn igen. Jeg træder ud på platformen, hvor Ziggy netop kom ind fra. Det er nærmest en balsal i forhold til den jeg lige er kommet ned fra. Der er kun mig, min kæreste og vores to piger. Jeg har ingen anelse om at jeg netop er trådt ud i den sidste fase af et nøje planlagt “baghold".

Image
Image

Et kamera, et møde og kærligheden

Det første jeg ser er at Carstens kamera er placeret på muren i den modsatte ende, og han selv står et par meter der fra. Jeg ser straks for mig hvordan kameraet kan falde ned og smadres i tusind stykker. Men jeg ved godt at han normalt ikke ville efterlade det uden grund, det er trods alt hans levebrød. Så han er sikkert i gang med at tage et billede, som kræver længere tid. Jeg kan bare ikke lige helt se hvad det skulle være. Men inden jeg når at spørge hvad han laver, kalder han mig over til sig. Jeg kan ikke helt slippe kameraet, heller ikke da han begynder at snakke om hvordan vi mødtes, eller hvor højt han elsker mig. Der går lang tid før det går op for mig hvad han egentlig har gang i. Først da han begynder at rode efter noget i lommen og han begynder at gå ned i knæ, går det op for mig. Han FRIER til mig! Og den næste tanke der går igennem hovedet på mig er “Jamen det har vi da slet ikke aftalt.” Jeg var for overrasket til at se hvor tosset tanken var på det tidspunkt. Men senere har vi grint meget over den.

Og Selvfølgelig sagde jeg “Ja”.

Setting kunne ikke have været mere perfekt, der oppe med udsigt over det smukke, historiske middelalderslot, og sammen med børnene (der manglede desværre en). For ikke at nævne ringen med sin helt egen historie.

Image

En historie om fortid og fremtid

Jeg elsker tanken bag ringen. Selv om det skal være os for fremtiden, så har jeg også en fortid,  og de to ting bliver så fint forenet i ringen.

Ringen er lavet af guldet fra henholdsvis min gamle vielsesring og en ring, der stammer fra min farmor, og som jeg engang fik af min mor. De to ringe havde en diamant, og de sidder på hver side af en rubin fra Carsten.

Jeg har længe ønsket mig at forene de to ringe, fordi de har stor betydning for mig. Den ene minder mig om min farmor, og den anden minder mig om alt det gode som jeg har fået med mig fra mit første ægteskab. Og den lille røde rubin minder mig om Carstens og min kærlighed. Jeg elsker de historier den fortæller

 

Image
Image

En sammensværgelse blev til

“Hva Carsten, er det ikke på tide at du frier til min mor?” Det var det min datter sagde til Carsten, i starten af 2018, og det var det der satte gang i det hele, fik jeg at vide efterfølgende. Alle børnene syntes at det var på tide, så sammen gik de i gang med at forberede. Og jeg har ikke haft den mindste mistanke. Ikke engang da min datter ville have mine ringmål i foråret.  Heller ikke deres hints på dagen fattede jeg.

Og der var en god grund til at kameraet stod hvor det stod, for hele frieriet blev optaget. Og det som kameraet ikke kunne se, blev fanget af Ziggys kamera oppe fra tårnet. Og på intet tidspunkt fangede jeg, at min datter stod med sit kamera i den anden ende af platformen og optog.

Du kan se videoen her: